TREZIREA SINELUI!

 TREZIREA SINELUI!
“Propria implinire de sine este serviciul cel mai mare pe care il poti aduce lumii.”― Ramana Maharshi
“Cand sufletul ti se trezeste, isi incepe cautarea si nu mai exista cale de intoarcere. Din acel moment, te insufleteste o dorinta arzatoare care nu te va mai lasa sa te cobori niciodata la o stare de complezenta si implinire partiala”- John O’Donohue
Trezirea sufletului este practic trezirea la spiritualitate, la esenta noastra; la cine suntem noi cu adevarat. Cand spun la cine suntem noi cu adevarat, ma refer la faptul ca suntem fiinte spirituale/ fiinte divine.
De regula, aceasta trezire apare in urma unei suferinte de orice natura ar fi ea, caci asa suntem cei mai pregatiti pentru a ne intoarce la noi, la Sinele nostru. Aunci ne dam seama/constientizam ca vindecarea se afla in interiorul nostru, in sufletul nostru si nu in exteriorul nostru, iar acesta este primul pas in a constientiza ca deja trezirea s-a produs.
Un prim pas in trezirea Sinelui este nevoia de a te regasi…pentru ca te simti pierdut, te simti blocat; pentru ca ai tot felul de intrebari la care nu gasesti raspunsuri; pentru ca ai diverse stari pe care nu ti le poti explica si care evident te deranjeaza; pentru ca simti ca nu mai ai control asupra ta si nu intelegi ce se intampla cu tine…pentru ca nu te mai simti sanatos sau pentru ca deja a aparut o afectiune… Si de aici incep cautarile tale.
Cauti sa te cunosti mai bine, sa te intelegi mai bine pe tine si lumea din jurul tau; cauti armonia, linistea interioara si echilibrul… de fapt cauti vindecarea sufleteasca caci ea este o etapa esentiala in procesul evolutiei spirituale.
“Trezirea la spiritualitate nu este o calatorie pentru a descoperi un teritoriu indepartat sau un secret ascuns, ci, dimpotriva, este o calatorie prin care accepti ceea ce a fost intotdeauna prezent, insa a fost ascuns de iluzie si deziluzie.”- Shavasti
 
Al doilea pas este sa intelegi ca e vital sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti; sa intelegi ca iubirea de sine este lucrul cel mai de pret pentru fiecare dintre noi . Daca noi nu ne pretuim/nu ne iubim atunci cum am putea noi sa-i iubim pe ceilalti?
Iubirea de sine inseamna sa ai acea capacitate de a avea grija de mintea, corpul si spiritul tau; sa vrei sa fii sanatos, creativ, sa vrei sa traiesti starea de fericire si sa te poti bucura.
Atunci cand te iubesti nu vei mai permite sa fii afectat de gandurile sau emotiile negative ale tale sau ale altora din jurul tau… Atunci cand te iubesti nu vei mai cauta la cei din jur sa-ti umple viata cu iubire, sa te aprecieze, sa te cunoasca, sa iti implineasca asteptarile, etc.
Daca noi ne iubim, ne acceptam exact asa cum suntem, ne cunoastem, ne indeplinim visele, ne urmam calea noastra asa cum simtim din interiorul nostru, atunci nu mai avem nevoie sa cerem nimic de la altii pentru ca deja avem tot ce ne trebuie. Nu vom mai cauta fericirea in exteriorul nostru pentru ca am inteles deja ca ea se afla in noi!
Atunci cand activezi aceasta iubire de sine, activezi de fapt divinitatea din tine, caci divinitatea este iubire!
 
Cand intelegi aceste lucruri, incepi sa traiesti constient; sa fii prezent. Vei fi atent la ceea ce simti, la gandurile si actiunile tale, la cuvintele tale.
Traind constient nu vei mai permite nimic din ceea ce este negativ sa te afecteze!
Cand vom intelege ca emotiile negative sunt extrem de distructive pentru sufletul nostru/Sinele nostru vom face orice ne sta in putinta pentru a ne proteja de acestea.
“Sufletul nostru, adevaratul nostru Sine, este dimensiunea esentiala, cea mai misterioasa si cea mai magica a fiintei noastre. De fapt, nu este o realitate separata, asa cum este considerat in gandirea occidentala, ci forta coeziva care ne uneste trupul,inima si mintea. Nu este o fantoma prinsa cumva in capcana masinariei fizice a trupurilor noastre, ci chiar esenta fiintei noastre”- Gabrielle Roth
 
Nicoleta Trasca
Bioterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic
Comments for this post are closed.