TRANSFORMAREA CA FIINTE SPIRITUALE!

TRANSFORMAREA CA FIINTE SPIRITUALE!

CINE SUNTEM NOI CU ADEVARAT?
1. SUNTEM FIINTE SPIRITUALE
Trebuie sa intelegem ca inainte de toate suntem fiinte spirituale si ca noi am venit aici cu un scop; o misiune (sa ne indeplinim menirea; sa invatam niste lectii de viata pentru ca altfel nu putem evolua).
Si pentru ca suntem fiinte spirituale trebuie sa ne aliniem cu iubirea Divina pentru ca scopul nostru pe pamant este iubirea, cunoasterea si implicit evolutia.

“Nu este corect să spunem că noi suntem fiinţe umane care au din când în când experienţe spirituale. Realitatea este inversă: noi suntem fiinţe spirituale care şi-au asumat o formă umană ocazională.”-Deepak Chopra

Cand vorbim despre scopul nostru/misiunea noastra, ne referim la faptul ca noi am venit in acest plan fizic/pe acest Pamant pentru a invata niste lectii de viata (ex: iubirea de sine, acceptarea de sine, aprecierea de sine, renuntarea la Ego-ul nostru mult prea exagerat, cunoasterea de sine si multe alte lectii) sau pentru a ajuta pe altii sa evolueze, etc. Menire/destin (i se mai spune dharma- termen spiritual Indian. Dharma este fundatia pe care este construita viata. Cuvantul dharma provine din sanscrita, una din cele mai vechi limbi utilizate in vechime pe teritoriul actual al Indiei. Cuvantul este compus din “dhar” care inseamna a sustine, a hrani si “ma” care se refera la Mama divina sau viata in sine). Daca intelegem ca avem o dharma, inseamna ca realizam ca avem un destin de urmat/de indeplinit o datorie. De exemplu, destinul unei persoane este sa fie scriitor sau profesor sau pictor sau vindecator sau un mare sportiv, etc. Iar daca acea persoana nu isi urmeaza dharma atunci atrage opusul ei -karma (actiunea sau legea cauzei si efectului).

2. MINTE-TRUP-SUFLET
Suntem minte, trup si suflet. Stim ca le avem dar nu prea constientizam importanta ca acestea sa fie in echilibru.
Sanatatea presupune nu doar lipsa unei boli, ci mai degraba un echilibru intre minte, trup si suflet. Abordarea holistica este cea care priveste omul ca un intreg si urmareste realinierea celor 3: minte trup si suflet pentru a le aduce in echilibru.

PASII CATRE TRANSFORMARE!

1. Trezirea spirituala(interioara)
Multi dintre noi am trecut sau putem trece chiar acum prin momente grele de genul: Trebuie sa fac ceva! Nu mai pot trai asa! Nu ma simt bine! Ceva e in neregula cu mine!, etc. De cele mai multe ori, in urma acestor situatii apare trezirea spirituala. Ea vine ca urmare a unor cautari, urmate de o depresie sau anumite suferinte fizice si apoi in final de evolutie.
Nu poti obtine evolutia spirituala fara suferinta! Daca nu acum atunci poate in alta viata. Atunci suntem cei mai pregatiti sa evoluam spiritual. De ce am schimba ceva daca ne aflam intr-un confort?

Trezirea interioara este primul pas in constientizarea a ceea ce esti sau cine esti. Aceasta trezire se manifesta cu niste stari interioare deranjante si atunci vei incepe sa pui intrebari si sa cauti raspunsuri. Daca raspunsurile nu sunt pe masura asteptarilor, atunci le vei cauta undeva in exteriorul tau apeland la un specialist care sa te ghideze pe drumul evolutiei personale.

2. Intoarcerea la Sine/Cunoasterea de Sine

“Fericirea provine din Sine si poate fi gasita numai in Sine. Gaseste-ti Sinele tau real si toate celelalte vor veni odata cu asta”- Sri Nisargadatta Maharaj
Intr-adevar adevarata fericire, iubire si liniste pot fi obtinute doar cunoscandu-ne pe noi, intorcandu-ne la noi, la Sinele nostru.
Traim intr-o lume in care totul se desfasoara pe pilot automat, suntem atat de absorbiti de viteza cu care se desfasoara lucrurile din exteriorul nostru incat nu mai e timp efectiv sa fim putin cu noi.
Ce inseamna acest lucru?
A fi cu tine inseamna sa incepi sa fii mai atent la ceea ce simti, la ceea ce gandesti , la actiunile tale. A fi cu tine inseamna sa incepi sa cauti niste raspunsuri si sa intelegi de ce simti singuratate, neantelegere, nefericire, de ce simti un gol in interiorul tau, de ce simti o agitatie in interiorul tau sau de ce simti o mare tristete.
Calauzirea Divina (Dumnezeu) se afla in permanenta in viata noastra, tot timpul. Doar noi suntem cei care ne indepartam de ea si incepem sa mergem pe un drum gresit. Doar atunci cand trecem printr-o suferinta , un disconfort fizic, emotional sau mental atunci suntem pregatiti sa ne aliniem, sa ne intoarcem catre Divin si catre noi.
Daca invatam sa fim cu Divinitatea (Dumnezeu) in fiecare clipa, vom invata sa fim cu noi insine.

3. Iubirea si acceptarea de sine

Un alt aspect important este sa dezvoltam iubirea si acceptarea de Sine. Putem face acest lucru doar atunci cand vom intelege sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem, cand vom intelege ca suntem unici si cand nu ne vom mai compara sau incerca sa fim in competitie cu altii. Trebuie sa intelegem ca fiecare are calitatile sau defectele lui si trebuie sa ne iubim exact asa cum suntem.
“Iubirea este un leac miraculos. Iubirea de sine aduce miracole în viaţa noastră”- Louise Hay
Fiti conectati in permanenta la Sursa, la Dumnezeu, iubiti-va si acceptati-va asa cum sunteti, si nu mai lasati sa patrunda in interiorul vostru nicio emotie sau sentiment negativ!

4. Mentalul nostru (rolul subconstientului!)

“Când cineva înţelege cât de mare este forţa creatoare a propriului său mental, încetează să-şi mai facă sânge rău, deoarece el devine conştient că numai gândurile negre şi sentimentele sale îi pot influenţa destinul. Nimic din ceea ce se petrece în exterior nu-l poate tulbura”- Joseph Murphy
Subconstientul reprezinta partea din noi care ne influenteaza decisiv pe parcursul vietii noastre. El reprezinta sediul emotiilor noastre; in el se stocheaza amintirile noastre impreuna cu emotiile acestora.
Cand vorbim de amintiri, ne referim la anumite traume sau suferinte care s-au petrecut in copilarie si care s-au imprimat in subconstientul nostru: evenimentele traite zi de zi, cuvintele repetate sau gesturile care au devenit programe sau convingeri. Copilaria este intr-adevar perioada cea mai vulnerabila legata de dezvoltarea subconstientului. Credintele negative si distructive transmise copilului voluntar sau involuntar se imprima in subconstient urmand ca mai tarziu sa ii influenteze acestuia dezvoltarea ca adult.
De exemplu, daca in copilarie tata sau mama te-au comparat cu alti copii, copii care aveau rezultate excelente si tu nu, sau ti-au spus ca nu esti capabil, ca nu poti face anumite lucruri, este clar ca tu ca adult vei deveni o persoana fara incredere.
Neincrederea s-a imprimat in subconstient iar acesta va face in asa fel incat sa-ti aduca in fata situatii sau experiente care sa-ti confirme inca odata neincrederea, pana cand aceasta va deveni convingere. Clar acest lucru iti va afecta viata!
“Tot ce imprimati in subconstient se va exprima in lumea obiectiva sub forma de conditionari, evenimente sau experiente. De aceea, trebuie sa vegheati cu grija orice idée si orice gand pe care il emiteti”- Joseph Murphy
Vindecarea si obtinerea echilibrului, a starii de bine se pot obtine eliminand programele si convingerile negative dobandite si introducerea de programe pozitive prin ganduri si actiuni pozitive.
Fricile/temerile noastre au legatura cu anumite traume/suferinte traite fie in copilarie sau pe parcursul vietii si care se inmagazineaza in subconstientul nostru. Evident nu intelegem de unde toate aceste frici si ajungem sa facem atacuri de panica, sa avem probleme de inima. In acest fel devenim anxiosi iar viata noastra ne este serios afectata!
“Frica face parte din instinctul de conservare. Frica patologica este, in schimb, foarte periculoasa si reprezinta rezultatul gandurilor negre, al oboselii si al imaginatiei necontrolate”- Joseph Murphy
Daca incepeti de acum sa transmiteti doar ganduri de sanatate, iubire, armonie, fericire, etc. – doar ganduri pozitive, atunci viata voastra se va schimba in bine pentru ca subconstientul ne va aduce in realitatea noastra doar lucruri si situatii frumoase. Daca iti vei schimba mintea iti vei schimba si viata!
“Daca va temeti de esec concentrati-va asupra ideii de reusita. Daca va temeti de boala orientati-va mintea spre sanatate. In orice pericol v-ati afla, invocati protectia divina. Daca sunteti terifiati de ideea mortii meditati asupra faptului ca Viata este eterna. Dumnezeu este viata, iar Viata va apartine chiar din acest moment”- Joseph Murphy

5. Sa traim constient!

Avem tendinta de a functiona mai mult sub influenta trairilor din zona subconstientului nostru pentru ca societatea ne-a format personalitatea inca din copilarie. Mecanismele de aparare ale Sinelui se afla in subconstientul nostru: neacceptari, nemultumiri, proiectii, etc. Pentru a fi puternici in interiorul nostru, trebuie sa ne confruntam cu situatiile neplacute, cu anumite incercari, nu sa fugim de ele si sa le ascundem in subconstient. In timp, aceste situatii se transforma in tensiuni si frustrari fara ca noi sa fim macar constienti.
“O viata traita prin alegere este o viata cu actiuni constiente. O viata traita la voia intamplarii este o viata inconstienta” – Neale Donald Walsch
Trebuie sa ne folosim atentia si vointa pentru a putea trai constient. Rezultatele nu vor fi imediate, dar trebuie sa avem rabdare. La inceput va fi destul de greu si obositor sa fim atenti la momentul prezent. Foarte posibil sa ne sperie sau sau sa ne produca o stare deprimanta situatiile pe care inainte le evitam, dar trebuie sa staruim cu rabdare si lucrurile vor veni de la sine.
Ce inseamna aceasta evolutie? In primul rand inseamna sa te cunosti pe tine, sa poti sa descoperi blocajele pe care le ai, sa le constientizezi. Odata eliminate blocajele, de acum vei putea trai constient. Vei fi constient de ceea ce simti, de ceea ce gandesti, de ceea ce emani. Traind constient inseamna sa fii prezent.
A trai constient este un obicei pe care ti-l formezi pentru tot restul vietii.
A trai constient inseamna a trai cu adevarat, inseamna sa stii cine esti, sa stii ce vrei, sa stii ce simti, sa-ti controlezi mintea, emotiile si sa fii atent la actiunile tale.
A trai constient mai inseamna sa fim mereu conectati la sursa, la Dumnezeu, sa fim recunoscatori pentru tot ceea ce avem. Ori de cate ori avem o stare de spirit proasta sau trecem prin diverse situatii neplacute, daca suntem conectati la Sursa , ne rugam sau ne lasam in voia acesteia, vom observa cum starea de spirit ni se imbunatateste si vom fi capabili sa trecem peste acea situatie mult mai usor. In plus, facand acest lucru in mod constant si constient, ne ajuta sa ne pastram vibratia inalta si sa fim in echilibru cu noi insine.
Noi avem propria relatie cu Divinitatea. Depinde de noi daca o traim constient.
Starea de liniste nu poate fi gasita in exteriorul tau atata timp cat nu o gasesti mai intai in interiorul tau. Poti trai linistit, in armonie cu tine si cu lumea exterioara doar atunci cand traiesti constient.

Concluzie:
Mentalul si emotionalul sunt in stransa legatura. Daca aliniem mintea cu sufletul atunci vom gasi echilibrul mult dorit!
Daca ele sunt in dezechilibru atunci si corpul fizic are de suferit.
Pentru a obtine acest lucru trebuie sa fim atenti mereu la gandurile noastre, la actiunile noastre, la ceea ce simtim si sa cultivam ganduri pozitive, de armonie, fericire, sanatate, bucurie, iubire!

Nicoleta Trasca
Bioterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic
MDA Terapii

Comments for this post are closed.