STAREA THETA SI SUBCONSTIENTUL!

STAREA THETA SI SUBCONSTIENTUL!
 
CE ESTE SUBCONSTIENTUL?
Subconstientul reprezinta partea inconstienta din noi care ne influenteaza decisiv pe parcursul vietii noastre. El reprezinta sediul emotiilor noastre; in el se stocheaza toate amintirile si gandurile noastre impreuna cu emotiile acestora/sentimentele noastre. Mai este cunoscut si ca mintea care viseaza sau mintea profunda si este in legatura cu constiinta Divina/Spiritul; cu ceea ce se afla mai presus de noi.
El controleaza bataile inimii (ritmul cardiac), tensiunea arteriala, digestia, sistemul endocrin, sistemul nervos; asta ca sa numim doar cateva misiuni ale subconstientului.
Mintea constienta este ceea ce gandim, fiind asociata cu partea rationala, gandirea, analiza, directionarea.
Cea mai mare parte din mentalul nostru o reprezinta insa subconstientul : aprox 90-95%
Subconstientul este latura noastra emotionala, copilul nostru interior, pentru ca aici este partea in care noi ne stocam toate amintirile. Aceasta parte extrem de importanta pe care noi o neglijam in permanenta este partea care ne conduce trupul, care respira automat fara ca noi sa ne gandim la respiratie; este partea intuitiva din noi si pe care noi ar trebui sa invatam sa o iubim, sa comunicam si sa avem grija de ea.
Cand vorbim de amintiri, ne referim la anumite traume sau suferinte care s-au petrecut in copilarie si care s-au imprimat in subconstientul nostru: evenimentele traite zi de zi, cuvintele, gesturile sau actiunile repetate care au devenit programe sau convingeri. Copilaria este intr-adevar perioada cea mai vulnerabila legata de dezvoltarea subconstientului. Credintele negative si distructive transmise copilului voluntar sau involuntar se imprima in subconstient urmand ca mai tarziu sa ii influenteze acestuia dezvoltarea ca adult.
De exemplu, daca in copilarie tata sau mama te-au comparat cu alti copii, copii care aveau rezultate excelente si tu nu, sau ti-au spus ca nu esti capabil, ca nu poti face anumite lucruri, este clar ca tu ca adult vei deveni o persoana fara incredere, nesigura pe ea.
Neincrederea s-a imprimat in subconstient iar acesta va face in asa fel incat sa-ti aduca in fata situatii sau experiente care sa-ti confirme inca odata neincrederea, pana cand aceasta va deveni convingere. Clar acest lucru iti va afecta viata!
„Tot ce imprimati in subconstient se va exprima in lumea obiectiva sub forma de conditionari, evenimente sau experiente. De aceea, trebuie sa vegheati cu grija orice idee si orice gand pe care il emiteti”- Joseph Murphy
 
CARE ESTE ROLUL SUBCONSTIENTULUI?
Subconstientul are un rol foarte important… El nu stie sa discearna ce e bine sau ce e rau, el va transforma in realitate ceea ce noi ii transmitem! Tot ce ajunge la el se inmagazineaza in memoria acestuia.
Ca urmare, toate gandurile si actiunile noastre mentinute un timp la nivel constient se vor imprima in subconstientul nostru care mai tarziu ne va influenta viata. In functie de tipul de ganduri si de actiuni, el ne va influenta negativ sau pozitiv. Dar, cum mintea noastra a fost educata/construita sa gandeasca mai mult negativ, cu siguranta acesta ne va afecta realitatea in care traim.
El reprezinta partea foarte importanta din fiinta umana, de noi depinde daca el va deveni prietenul sau dusmanul nostru. Trebuie sa realizati importanta pe care o joaca subconstientul in viata voastra; trebuie sa-i cunoasteti capacitatile si cum acesta functioneaza. Atunci cand aflati acest lucru, trebuie sa incepeti sa lucrati cu aceasta parte importanta din noi.
Esecurile, emotiile negative: frica, frustrarile, temerile ne afecteaza modul de gandire, modul de a trai. In timp, toate aceste dereglari creeaza boli si disconfort. Multe din problemele de sanatate apar ca urmare a unor suferinte/rani cum ar fi: abandonul, nedreptatea, respingerea, tradarea, etc.
Daca incepeti de acum sa transmiteti doar ganduri de sanatate, iubire, armonie, fericire, etc. – doar ganduri pozitive, atunci viata voastra se va schimba in bine pentru ca subconstientul ne va aduce in realitatea noastra doar lucruri si situatii frumoase. Daca iti vei schimba mintea iti vei schimba si viata!
 
VINDECAREA IN STAREA THETA!
Theta este o stare meditativa, un somn constient/o transa; activitatea creierului scade pana aproape la momentul somnului dar nu chiar.
Theta este starea creierului unde magia se intampla si poti obtine vindecarea la nivel fizic, mental, emotional si spiritual
Theta aduce receptivitate crescuta, flashuri ce se asemana cu visele, inspiratie si amintiri de mult uitate. Theta poate aduce o stare profunda de meditatie, o senzatie de “plutire” datorata starii expansive, in Theta poti simti ca mintea ta se expandeaza dincolo de granitele corpului tau.
Undele theta se ating in mod normal dupa multe ore de meditatie si in timpul visului. Ele guverneaza atitudinile, convingerile si comportamentele noastre.
In starea Theta se acceseaza subconstientul si atunci se poate lucra pe cauzele (amintirile, gandurile, credintele si sentimentele) care au creat programele si convingerile distructive astfel incat acestea pot fi anulate/eliminate prin constientizare si in acelasi timp vindecata emotia care a insotit acea cauza.
In starea Theta putem gasi raspunsuri la multe intrebari, liniste si pace sufleteasca.
 
CUM NE AFECTEAZA PROGRAMELE SI CONVINGERILE NOASTRE SI CARE ESTE CAUZA LOR!
Convingerile pe care ni le formam cat si programele /tiparele pe care le-am inserat in subconstientul nostru ne controleaza viata; ele sunt cele care ne-au format si ne-au transformat in adultul de azi. Multe din convingerile noastre sunt gresite desi pentru multi ele par corecte (ex: nu sunt suficient de inteligent, nu am incredere in mine, nu merit sa castig mai multi bani; merit mai mult, intotdeauna vina e altcuiva, etc.). Suntem convinsi de multe lucruri care nu au niciun sens si care ne afecteaza modul de a trai / realitatea in care traim.
Subconstientul accepta orice vrem noi sa credem si orice gand/idee ii transmitem noi. El nu stie sa discearna ce e rau sau ce e bine; el va transpune apoi acea idee sau actiune in realitate pentru noi. Puterea subconstientului este foarte mare si de aceea este foarte important ce ganduri ii transmitem!
De exemplu, noi emitem o dorinta (vreau sa fiu fericit) , o dorinta in care cred, subconstientul va crea situatii care sa conduca la indeplinirea acesteia, ne determina sa luam anumite decizii in directia respectiva si astfel acea dorinta se implineste. Daca vorbim despre ganduri negative, vorbim despre cum le adopta subconstientul si le face sa devina realitate.
 
Cat timp toate amintirile stocate in subconstient sunt adormite, nu este o problema, dar odata trezite, reactivate ele devin o problema, pentru ca incep sa se manifeste.
Multe din programele distructive se formeaza inca din copilarie, atunci cand suntem cei mai vulnerabili si cand nu putem, nu stim sa trecem prin filtrul constient anumite intamplari/amintiri care ne-au marcat negativ. Acele momente/actiuni negative s-au dus direct in subconstient sub forma de programe multe dintre ele transformandu-se ulterior chiar in convingeri distructive. Ne formam copilaria in functie de ce anume am invatat de la adulti imitand comprtamentul si atitudinea acestora. Daca in jurul nostru am avut adulti fricosi, nefericiti, autoritari, neafectuosi, la maturitate vom fi la fel. Totul are legatura cu amintirile si emotiile traite in prima copilarie, care acum ne dicteaza viata prin reactivarea lor in situatii similare.
 
CAUZA acestor programe sau convingeri o reprezinta amintirile celulare distructive.
Ele sunt acele amintiri care care ne-au marcat intr-un mod negativ: suferinte/traume/abuzuri si in urma carora ne-am format programele/tiparele, credintele sau convingerile noastre.
Aceste amintiri celulare distructive sunt generatoare de stres (ne referim la momentul in care ele se reactiveaza cu programul sau convingerea respectiva); Acest stres scade sistemul imunitar si in urma acestuia apar dezechilibrele/ afectiunile in corpul nostru.
Aceste amintiri reprezinta cauza care trebuie eliminata pentru ca noi sa ne gasim echilibrul si sanatatea!
 
CATEVA CAZURI ALE UNOR PACIENTI!!
“O amintire a unei doamne care la varsta de 5 ani sora ei a primit o inghetata pentru ca mancase tot pranzul iar ea nu a primit nimic”. Ceea ce s-a intamplat
in acel moment a fost tradus de copil cum “mama o iubeste mai mult pe sora mea decat pe mine, ceva e in neregula cu mine, nu sunt suficient de buna”. Ca urmare a acestei amintiri, ori de cate ori aparea o situatie similara, programul din subconstient se activa, iar ea incepea sa gandeasca si sa actioneze pe baza acelei amintiri. De exemplu, din acest motiv ea nu putea fi promovata pentru ca atunci cand trebuia sa finalizeze un proiect, facea in asa fel incat sa clacheze; gasea permanent situatii astfel incat sa- si saboteze propria cariera….”
 
“ In jurul varstei de 7-8 ani era ajutata la teme de tatal ei. In cateva situatii cand tatal si-a pierdut rabdarea, i-a spus copilului: Ce nu intelegi, esti handicapata? Acest cuvant “esti handicapata” cu amintirea si emotia aferenta amintirii, s-a stocat in subconstientul copilului astfel incat ori de cate ori apareau situatii grele in care copilul trebuia sa depuna un efort: sa-si faca temele, sa lupte intr-un meci greu; sa mearga kilometri pe jos, programul “sunt handicapata/sunt neputincioasa” se activa si copilul esua de fiecare data”
 
“Un alt caz, e legat de o situatie in care copilaria unei fetite a fost una cu lipsuri materiale. “Copilui i s-a insuflat ca trebuie sa lupte, sa faca orice pentru a avea bani”. De atunci, totul in viata acestei fete, mai ales la maturitate s-a concentrat pe bani. Si pentru ca alegerile ei nu erau cu sufletul ci se bazau pe acest considerent, a trecut prin situatii care i-au adus nefericirea si care au afectat-o pe mai multe planuri (sanatate, afectiv)”.
Asadar nu putem rezolva o problema (cauza) atata timp cat nu suntem constienti de ea…De aceea e foarte important sa constientizam problemele, sa le scoatem la suprafata si sa facem in asa fel incat sa nu mai emitem ganduri sau idei care nu sunt in folosul nostru si care in timp se transforma in programe si convingeri distructive, caci fara schimbare nu exista evolutie!
Daca intelegem importanta/rolul atat de important al subconstientului, e foarte important sa cultivam doar ganduri pozitive si sa fim prezenti/ atenti la ceea ce gandim, simtim, la actiunile si deciziile noastre pentru a obtine echilibrul, armonia si sanatatea mult dorite!
 
Nicoleta Trasca
Bioterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic
Comments for this post are closed.