IMENSA PUTERE A SUBCONSTIENTULUI TAU!

IMENSA PUTERE A SUBCONSTIENTULUI TAU!

“Când cineva înţelege cât de mare este forţa creatoare a propriului său mental, încetează să-şi mai facă sânge rău, deoarece el devine conştient că numai gândurile negre şi sentimentele sale îi pot influenţa destinul. Nimic din ceea ce se petrece în exterior nu-l poate tulbura”- Joseph Murphy

“Eu insumi am vazut cum puterea emanata din subconstient a vindecat infirmi, le-a redat forta si sanatatea, ei devenind capabili sa se reintegreze in viata sociala, sa cunoasca bucuria, sanatatea si zambetul fericirii. Aceasta putere curativa poate vindeca spiritul framantat si inima zdrobita. Doar ea va poate elibera din inchisoarea pe care singuri ati construit-o caci ea poate da la o parte orice fel de constrangeri materiale, psihice sau mentale” – Joseph Murphy

Subconstientul reprezinta partea din noi care ne influenteaza decisiv pe parcursul vietii noastre. El reprezinta sediul emotiilor noastre; in el se stocheaza amintirile noastre impreuna cu emotiile acestora.

Cand vorbim de amintiri, ne referim la anumite traume sau suferinte care s-au petrecut in copilarie si care s-au imprimat in subconstientul nostru: evenimentele traite zi de zi, cuvintele repetate sau gesturile care au devenit programe sau convingeri. Copilaria este intr-adevar perioada cea mai vulnerabila legata de dezvoltarea subconstientului. Credintele negative si distructive transmise copilului voluntar sau involuntar se imprima in subconstient urmand ca mai tarziu sa ii influenteze acestuia dezvoltarea ca adult.

De exemplu, daca in copilarie tata sau mama te-au comparat cu alti copii, copii care aveau rezultate excelente si tu nu, sau ti-au spus ca nu esti capabil, ca nu poti face anumite lucruri, este clar ca tu ca adult vei deveni o persoana fara incredere.

Neincrederea s-a imprimat in subconstient iar acesta va face in asa fel incat sa-ti aduca in fata situatii sau experiente care sa-ti confirme inca odata neincrederea, pana cand aceasta va deveni convingere. Clar acest lucru iti va afecta viata!

“Tot ce imprimati in subconstient se va exprima in lumea obiectiva sub forma de conditionari, evenimente sau experiente. De aceea, trebuie sa vegheati cu grija orice idee si orice gand pe care il emiteti”- Joseph Murphy

Subconstientul reprezinta 90% din mentalul nostru iar constientul doar 10 % .

Ca urmare, toate gandurile si actiunile noastre mentinute un timp la nivel constient se vor imprima in subconstientul nostru care mai tarziu ne va influenta viata. In functie de tipul de ganduri si de actiuni, el ne va influenta negativ sau pozitiv. Dar, cum mintea noastra a fost educata/construita sa gandeasca mai mult negativ, cu siguranta acesta ne va afecta realitatea in care traim.

Subconstientul nu stie sa discearna ce e bine sau ce e rau, el va transforma in realitate ceea ce noi ii transmitem! Tot ce ajunge la el se inmagazineaza in memoria acestuia.

El reprezinta partea foarte importanta din fiinta umana, de noi depinde daca el va deveni prietenul sau dusmanul nostru. Trebuie sa realizati importanta pe care o joaca subconstientul in viata voastra; trebuie sa-i cunoasteti capacitatile si cum acesta functioneaza. Atunci cand aflati acest lucru, trebuie sa incepeti sa lucrati cu aceasta parte importanta din noi.

Esecurile, emotiile negative: frica, frustrarile, temerile ne afecteaza modul de gandire, modul de a trai. In timp, toate aceste dereglari creeaza boli si disconfort. Multe din problemele de sanatate apar ca urmare a unor suferinte/rani cum ar fi: abandonul, nedreptatea, respingerea, tradarea, etc.

Vindecarea si obtinerea echilibrului, a starii de bine se pot obtine eliminand programele si convingerile negative dobandite si introducerea de programe pozitive prin ganduri si actiuni pozitive.

Voi descrie in linii mari cazul unei paciente care a trait o trauma cu cativa ani in urma si care s-a imprimat foarte puternic in subconstientul acesteia influentandu-i clar starea de sanatate, de relationare cu oamenii si cu situatiile din viata ei. Din cauza acelei traume avea teama sa mearga la munte sau la mare, ii era frica sa circule cu masina, trenul si alte mijloace de transport, ii era frica de animale, etc. Atragea doar persoane cu energie negativa (rautacioase) care voiau doar sa se foloseasca de ea. Toate acestea erau legate de trauma traita in urma cu niste ani care bineanteles i-a afectat serios starea de sanatate. Fricile/temerile noastre au legatura cu anumite traume/suferinte traite fie in copilarie sau pe parcursul vietii si care se inmagazineaza in subconstientul nostru. Evident nu intelegem de unde toate aceste frici si ajungem sa facem atacuri de panica, sa avem probleme de inima. In acest fel devenim anxiosi iar viata noastra ne este serios afectata!

“Frica face parte din instinctul de conservare. Frica patologica este, in schimb, foarte periculoasa si reprezinta rezultatul gandurilor negre, al oboselii si al imaginatiei necontrolate”- Joseph Murphy

Daca incepeti de acum sa transmiteti doar ganduri de sanatate, iubire, armonie, fericire, etc. – doar ganduri pozitive, atunci viata voastra se va schimba in bine pentru ca subconstientul ne va aduce in realitatea noastra doar lucruri si situatii frumoase. Daca iti vei schimba mintea iti vei schimba si viata!

“Acum, cand stiti ca subconstientul reactioneaza prompt la orice sugestie si va poate implini orice dorinta, puteti elimina orice fel de angoasa si obsesie, cultivand cu fervoare exact opusul ei. Iubirea alunga intotdeauna teama”- Joseph Murphy

“Daca va temeti de esec concentrati-va asupra ideii de reusita. Daca va temeti de boala orientati-va mintea spre sanatate. In orice pericol v-ati afla, invocati protectia divina. Daca sunteti terifiati de ideea mortii meditati asupra faptului ca Viata este eterna. Dumnezeu este viata, iar Viata va apartine chiar din acest moment”- Joseph Murphy

Nicoleta Trasca
Bioterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic

Comments for this post are closed.