GANDESTE POZITIV IN ORICE SITUATIE!

GANDESTE POZITIV IN ORICE SITUATIE!

Pentru a realiza o actiune pozitiva mai intai trebuie sa dezvoltam o viziune pozitiva.”-  Dalai Lama

“Tot ceea ce suntem este rezultatul a ce am gandit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gandim.”  Buddha

Puterea gandirii pozitive este foarte importanta. De ce? Ea ne imbunatateste sanatatea, ne ajuta sa obtinem succesul, sa ne atingem obiectivele, sa obtinem tot ceea ce ne propunem in existenta noastra. O gandire pozitiva aduce bucuria, fercirea, sanatatea si rezultatele dorite pentru fiecare actiune sau situatie.

Gandind pozitiv vom atrage lucruri pozitive in viata noastra!

A gandi pozitiv inseamna mai intai sa intelegi importanta acesteia. Daca vrei sa gandesti doar pozitiv,  sa cunosti fericirea si starea de bine trebuie sa incepi sa le cultivi.

Starea de bine vine intotdeauna din interior. Daca incepi sa te cunosti si sa fii atent la ceea ce simti si gandesti, vei putea incepe sa-ti educi si mintea.

Cum poti face acest lucru?

  • In orice situatie neplacuta sau incercare prin care trecem trebuie sa vedem partea buna /partea pozitiva . Aceste incercari vin in viata noastra pentru ca noi le-am creat prin felul in care am gandit, simtit, emis sau actionat. Daca traim constient, vom incerca sa intelegem care este lectia pe care noi trebuie sa o invatam din aceste incercari.  Trebuie sa invatam din greseli! Chiar daca nu ne vom da seama imediat, cu siguranta vom intelege mai tarziu. Important este sa vedem partea plina a paharului in orice situatie! Trebuie sa gandesti ca orice ti se intampla, se intampla spre binele tau suprem!
  • Trebuie sa ai incredere in tine. Daca nu ai incredere in tine nu poti fi tu; nu poti gandi pozitiv pentru ca vei fi temator atunci cand situatiile apar in viata ta sa-ti confirme neancrederea. Increderea in tine va creste odata ce incepi sa te iubesti si sa te accepti asa cum esti. Suntem unici. Fiecare vine in aceasta viata cu propriile talente. Noi nu trebuie sa ne comparam cu nimeni!
  • Accepta sa faci doar ceea ce poti face! Nu putem intotdeauna sa facem sau sa rezolvam noi totul! Trebuie sa acceptam faptul ca sunt situatii in viata noastra pe care nu le putem rezolva sau care nu depind de noi sau nu putem noi sa schimbam cursul vietii.
  • Stai departe de discutiile negative sau persoanele cu energie negative! Noi trebuie sa ne inconjuram doar de oamenii cu care suntem pe frecventa, oameni pozitivi.
  • Elimina fricile si teama de schimbare! Frica este partea intunecata din noi. Nu vom putea evolua niciodata daca ne lasam prada fricilor. Frica iti paralizeaza forta vitala. Printr-o vibratie specifica, vei atrage exact lucrul de care iti este frica! E foarte greu sa gandim pozitiv daca suntem plini de frici!
  • A gandi pozitiv trebuie sa devina un mod de viata, nu doar exercitiu pentru cateva zile. Daca traim constient, vom putea fi capabili sa ne antrenam mintea sa gandeasca pozitiv.
  • Un alt lucru pentru a gandi pozitiv intr-un mod corect este sa practicam recunostinta. Sa fim recunoscatori Divinitatii (lui Dumnezeu) pentru toate lucrurile care ni se intampla spre binele nostru. Sa incepem prin a multumi pentru fiecare zi pe care o traim, pentru sanatate, pentru viata pe care o avem, pentru iubire, pentru oamenii dragi din viata noastra, pentru jobul pe care il avem, etc. Recunostinta este cea mai puternica rugaciune!
  • Trebuie sa te concentrezi pe prezent/pe clipa prezenta. Doar fiind mereu atent la ceea ce simti, gandesti sau actionezi vei putea pune in practica gandirea pozitiva! Lasa in urma trecutul si resentimentele; acestea te blocheaza si nu te pot ajuta sa evoluezi! Ne putem crea realitatea ca urmare a gandirii si actiunilor noastre din prezent!
  • Poti atrage dragostea in viata ta inlaturand gandirea negativa legata de relatii (Nu am prieten, Nu am avut niciodata noroc in dragoste, De cine imi place mie nu ma place el, etc.). In primul rand iubeste-te si accepta-te asa cum esti! Atunci cand emotiile tale sunt in aceasta directie atunci si dragostea va veni catre tine. “Cand te iubesti asa cum esti atunci vei ramane centrat, calm si sigur pe tine, si relatiile tale acasa cat si la servici sunt, automat, minunate.” Louise Hay
  • Dezvolta compasiunea! Ea te va ajuta sa accepti oamenii pe care nu puteai sa-i accepti/sa-i intelegi pana acum, pe care ii judecai si incercai sa-i tii la distanta. Daca te gandesti ca fiecare are bagajul lui emotional; suferintele sau traumele lui , cu siguranta vei putea sa simti compasiune de acum incolo. De asemenea, compasiunea ne da o stare interioara de bine, ne aduce pacea interioara, ne face sa ne simtim utili, ne creste stima de sine si increderea in fortele proprii, etc. “Compasiunea este suprema inflorire a iubirii”- Osho

Gandirea pozitiva are efect daca ea este practicata in fiecare zi, sa devina asa cum am mai spus, un stil de viata. Poti pune in practica acest lucru incercand sa-ti relaxezi mintea (conectarea la Sursa/la Divin, afirmatii pozitive, meditatie, muzica de relaxare, etc.).

Controlandu-ne gandurile tot timpul vom putea ajunge sa gandim pozitiv in orice moment, in orice situatie!

”Menţine-ţi gândurile pozitive pentru că gândurile tale se transformă în cuvintele tale. Menţine-ţi cuvintele pozitive pentru că ele se transformă în acţiunile tale. Menţine-ţi acţiunile pozitive pentru că acţiunile se transformă în deprinderile tale. Menţine-ţi deprinderile pozitive pentru că ele se transformă în valorile tale. Menţine-ţi valorile pozitive pentru că valorile se transformă în destinul tău.”- Mahatma Gandhi

 

Nicoleta Trasca

Bioterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic

Comments for this post are closed.