DESPRE IUBIREA DE SINE!

DESPRE “IUBIREA DE SINE!”

„ Iubirea de Sine nu este altceva decât o cunoaștere de sine. Este echivalentă cu identificarea cu iubirea, care reprezintă esența ta. Un alt aspect al ei este acceptarea de sine și renunțarea la rezistența opusă iubirii.” (Robert Holden)

Intr-adevar, cand ajungi sa te regasesti, sa te cunosti; sa ajungi la esenta ta, atunci apare iubirea de sine. In esenta noastra suntem fiinte divine si o fiinta divina nu poate fi altceva decat iubire si acceptare.
Iubirea de Sine inseamna in primul rand sa stii sa te respecti; sa stii sa te pretuiesti, sa te ocupi de nevoile tale si de ceea ce-ti place sa faci si cum sa traiesti si sa ai sentimentul propriei valori.

“Iubirea de Sine este data de felul în care ştii să te preţuieşti şi să îţi trăieşti viaţa, onorându-te pe tine prin tot ceea ce eşti şi faci. Singurul om de pe lumea asta care este în măsură să îţi stabilească valoarea eşti tu însuţi. Nu mai permite ca vocile altora să determine cine eşti şi cât valorezi.” (Ursula Yvonne Sandner)

Multi dintre noi nu stim ce este iubirea de sine pentru ca nimeni nu ne-a aratat sau explicat ce este aceasta. Cand esti mic ai iubirea de sine, pentru ca atunci faci exact ceea ce iti place, esti fericit, te bucuri de orice lucru pe care il faci pentru tine, esti liber, esti creativ, nu te macina nimic, esti pur si simplu iubire.
Dar, pe parcurs odata ce te maresti si intervine educatia de acasa cat si societatea, atunci te indepartezi de tine; de Sinele tau si treptat ajungi sa uiti de tine, de cine esti tu in esenta ta. Ajungi sa traiesti in exteriorul tau, sa traiesti in control, in competitie cu tine si cu altii; sa porti una sau mai multe masti si sa nu mai fii tu.

„A te accepta și a te iubi înseamnă a-ți da dreptul de a te gândi în primul rând la tine. Dacă tu nu te ocupi de nevoile tale, cine va face acest lucru?” (Lise Bourbeau)

Daca noi nu ne iubim pe noi, atunci cum vom sti sa-i iubim pe ceilalti? Suntem proiectați în așa fel încât să manifestăm iubire pentru alții. Iubirea de Sine are locul ei foarte important dar suntem si mai fericiți când îl iubim pe Dumnezeu și le facem bine altora. Cred ca foarte important este sa pastram un echilibru intre iubirea de Sine, iubirea pentru Divinitate/Dumnezeu si iubirea pentru ceilalti.

Daca ne iubim cu adevarat, intelegem ca orice sentiment sau emotie negativa ne provoaca rau in interiorul nostru si atunci nu vom mai lasa sa ne afecteze in niciun fel. Si ca iubirea sa curga prin noi, trebuie sa iertam totul: pe noi dar si trecutul nostru!!!

„Mă iubesc pe mine însămi. De aceea, îmi iert trecutul și mă eliberez în totalitate de el și de toate experiențele de odinioară, astfel încât să fiu liberă.” (Louise L. Hay)

Un alt aspect legat de Iubirea de Sine este dezvoltarea compasiunii. Ea te va ajuta sa accepti oamenii pe care nu puteai sa-i accepti si sa-i intelegi pana acum, pe care ii judecai si incercai sa-i tii la distanta. Daca te gandesti ca fiecare are bagajul lui emotional; suferintele sau traumele lui/experientele lui de viata, cu siguranta vei putea sa simti compasiune de acum incolo. De asemenea, compasiunea ne da o stare interioara de bine, ne aduce pacea interioara, ne face sa ne simtim utili, ne creste stima de sine si increderea in fortele proprii si de aici rezulta Iubirea de Sine.

“Compasiunea este suprema inflorire a iubirii”- Osho

Foarte important este sa intelegem ca trebuie sa ne iubim si sa ne acceptam exact asa cum suntem!!! Sa intelegem ca suntem unici si ca nu trebuie sa ne mai comparam sau sa fim in competitie cu altii; sa intelegem ca fiecare are calitatile sau defectele lui. Atunci cand emotiile tale sunt in aceasta directie atunci si dragostea va veni catre tine.

“Cand te iubesti asa cum esti atunci vei ramane centrat, calm si sigur pe tine, si relatiile tale acasa cat si la servici sunt, automat, minunate.” (Louise Hay)

Atunci cand esti constient de puterea ta interioara, ca tot ceea ce ai nevoie se afla in interiorul tau, atunci doar tu esti cel care se poate iubi pur si curat si doar tu stii cum sa iti traiesti viata astfel incat sa fii implinit, fericit si plin de iubire!

“Iubirea este un leac miraculos. Iubirea de sine aduce miracole în viaţa noastră” (Louise Hay)

Nicoleta Trasca
Bioenergoterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic

Comments for this post are closed.