DESPRE „FRICA PATOLOGICA”!

DESPRE „FRICA PATOLOGICA”!
 
„Singurul secret al existenței este să nu-ți fie teamă. Niciodată sa nu-ți fie teamă de ce vei deveni”- Buddha
“Frica face parte din instinctul de conservare. Frica patologica este, in schimb, foarte periculoasa si reprezinta rezultatul gandurilor negre, al oboselii si al imaginatiei necontrolate”- Joseph Murphy
Frica reprezinta una din cele mai mari probleme cu care se confunta multa lume. Frica ne afecteaza gandurile, cuvintele, starea noastra de spirit, actiunile noastre, reactiile noastre. Frica ne paralizeaza forta vitala. Daca reusim sa transformam frica; sa o infruntam, atunci vom reusi sa ne tranformam pe noi insine. Daca am inlocui aceasta frica cu iubirea, atunci am rezolva aceasta problema si am ajunge la starea de sanatate spirituala. Nu putem ajunge la Divinitate cu frica ci doar cu iubire! Iubirea este solutia si rezolvarea tuturor problemelor noastre.
“Iubirea alungă întotdeauna teama”.- Joseph Murphy
“Când teama închide poarta de acces la subconştient, numai credinţa nezdruncinată în Dumnezeu o va deschide din nou”.- Joseph Murphy
Daca ne iubim si ne acceptam pe noi atunci nu putem sa mai lasam frica sa ne faca rau; daca iubim Divinitatea stim ca orice lucru de care ne-am teme nu poate sa ne mai faca rau atata timp cat stim ca cineva acolo Sus ne iubeste si ne vegheaza; daca constientizam ca sunt situatii in care trebuie sa actionam si avem frica, atunci stim ca doar actionand in acea directie putem scapa de frica. Doar infruntand frica poti scapa de ea!
De exemplu, daca ai un meci important si dintr-o data te apuca o frica mare ca vei pierde meciul, sa fii sigur ca il ve pierde. Printr-o vibratie specifica atragem exact lucrul de care ne este frica. Intotdeauna trebuie sa infruntam orice frica daca vrem sa ne gasim linistea, sanatatea; echilibrul!
“Consideră-te imediat un învingător atunci când faci primul pas şi întreprinzi acel lucru de care te temi.”- Jeff Keller
 
“Faceţi chiar lucrul de care vă este teamă cel mai mult. Frica va dispare instantaneu. Spuneţi-vă mereu: „Îmi stăpânesc perfect teama.”- Joseph Murphy
Frica reprezinta lipsa cunoasterii de sine; de cine suntem noi cu adevarat. Cand nu cunosti aceste lucruri, atunci ai o multime de frici: frica de boala, frica de moarte, frica de esec, frica ca nu ai bani, frica de schimbare, etc. Iti este frica obsesiv ca te vei imbolnavi, atunci sigur vei atrage acest lucru, iti este frica de esec, atunci sigur vei atrage esecul, iti este frica ca nu ai bani atunci nici nu vei avea, etc.

“Daca va temeti de esec concentrati-va asupra ideii de reusita. Daca va temeti de boala orientati-va mintea spre sanatate. In orice pericol v-ati afla, invocati protectia divina. Daca sunteti terifiati de ideea mortii meditati asupra faptului ca Viata este eterna. Dumnezeu este viata, iar Viata va apartine chiar din acest moment”- Joseph Murphy

„Viata va apartine chiar din acest moment”- Joseph Murphy
Toate aceste frici inseamna de fapt frica de viata, frica de a trai asa cum simti fara blocaje; fara prejudecati; mentalitati sau a felului in care ai fost educat de societate; frica de schimbare; frica de a fi tu insuti si de a evolua.
Ca sa intelegem mai profund de unde vin aceste frici, trebuie sa intelegem ca ele vin din felul in care ne-am programat inca din copilarie . Fricile au legatura cu anumite traume sau suferinte pe care le-am trait in copilaria noastra sau pe parcursul vietii pana in prezent si care s-au imprimat in subconstientul nostru.
In functie de ce am transmis in subconstientul nostru cand eram mici, atunci cand in prezent ne confruntam cu o situatie similara, ea se reactiveaza si se manifesta exact cu mintea copilului de atunci.
Si pentru ca nu ne cunoastem, ajungem sa facem atacuri de panica; suntem foarte speriati si incepem sa ne gandim la tot felul de boli grave de inima, neurologice, etc, pt ca se declanseaza semnalul dat de minte “ fugi sau lupta”. De fapt nu exista un pericol; nu ai de cine sa fugi decat de tine insuti; de evolutie. In acest fel devenim anxiosi si viata noastra ne este serios afectata din toate punctele de vedere: sanatate, afectiv, profesional, etc.
De aceea este foarte important sa ne analizam toate aceste frici, tot ceea ce gandim sau simtim; sa incercam sa ne cunoastem mai bine si sa fim constienti de noi si de faptul ca trebuie sa anulam toate aceste frici pentru a ne gasi echilibrul mult dorit.
Foarte important sa stii ca orice ai gandi despre fricile tale ele sunt doar niste frici inchipuite; nu sunt reale; sunt doar inventate de mintea ta.
“Milioane de oameni se tem de trecut, de viitor, de bătrâneţe, de nebunie, de moarte. Frica este o stare de spirit dominantă; unii dintre noi se tem chiar şi de propriile lor gânduri”.- Joseph Murphy
Trebuie sa intelegem ca bucuria, fericirea, pacea vin din interiorul nostru. Ori de cate ori le cautam in afara noastra/in exteriorul nostru atunci inseamna ca traim in frica. Doar tu esti cel care poate alege cum sa ajungi acolo …Cum? Prin evolutie sprituala.
Incepeti de acum sa transmiteti numai ganduri de iubire, fericire, sanatate, armonie, etc. si viata voastra se va schimba in totalitate pentru ca subconstientul va aduce in realitatea voastra doar lucruri frumoase iar viata voastra va deveni o bucurie, fericire asa cum a fost dat sa fie!
 
Nicoleta Trasca
Bioterapeut/Terapeut Theta Healing si Holistic

 

Comments for this post are closed.