INTOARCEREA LA SINE!

INTOARCEREA LA SINE!
 
“Fericirea provine din Sine si poate fi gasita numai in Sine. Gaseste-ti Sinele tau real si toate celelalte vor veni odata cu asta”- Sri Nisargadatta Maharaj
„Sufletul nostru, adevaratul nostru Sine, este dimensiunea esentiala, cea mai misterioasa, si mai magica a fiintei noastre. De fapt, nu este o realitate separata, asa cum este considerat in gandirea occidentala, ci forta coeziva care ne uneste trupul, inima si mintea. Nu este o fantoma prinsa cumva in capcana masinariei fizice a trupurilor noastre, ci chiar esenta fiintei noastre.”- Gabrielle Roth
Intr-adevar adevarata fericire, iubire si liniste pot fi obtinute doar cunoscandu-ne pe noi, intorcandu-ne la noi, la Sinele nostru.
Traim intr-o lume in care totul se desfasoara pe pilot automat, suntem atat de absorbiti de viteza cu care se desfasoara lucrurile din exteriorul nostru incat nu mai e timp efectiv sa fim putin cu noi.
Ce inseamna acest lucru?
A fi cu tine inseamna sa incepi sa fii mai atent la ceea ce simti, la ceea ce gandesti , la actiunile tale. A fi cu tine inseamna sa incepi sa cauti niste raspunsuri si sa intelegi de ce simti singuratate, neintelegere, nefericire, de ce simti un gol in interiorul tau, de ce simti o agitatie in interiorul tau sau de ce simti o mare tristete.
E clar ca ai nevoie sa te cunosti pe tine, sa te intorci la tine, acolo in interiorul tau . Odata ce incepi sa fii mai atent la ceea ce simti in interiorul tau, iti vei da seama ca ai nevoie sa te regasesti, sa intelegi cine esti tu cu adevarat. Ai nevoie sa-ti gasesti linistea in locul furtunii, fericirea in locul tristetii, lumina in locul intunericului si echilibrul in locul dezechilibrului.
E adevarat ca atunci cand te afli intr-o suferinta sau in cele mai proaste momente din viata ta esti cel mai pregatit sa te intorci la Sine fie singur fie cu ajutor. E firesc ca nu ai cum sa-ti dai seama ce iti doresti pana cand nu iti dai seama ce nu iti doresti. Exista un sistem de ghidare emotionala care te ajuta sa-ti dai seama daca esti pe drumul corect sau nu.
Atunci cand te simti bine, gandurile tale rezoneaza perfect cu ceea ce gandeste Sursa, Dumnezeu. Cand nu te simti bine, inseamna ca nu esti in concordanta cu Sursa si atunci e clar ca ai deviat de la cine esti cu adevarat.
Trebuie sa intelegem ca inainte de toate suntem fiinte spirituale si ca noi am venit aici sa ne bucuram de libertate, sa crestem si sa fim fericiti. Iar atunci cand te indepartezi de aceasta cale, de libertate, bucurie, fericire, nu te simti deloc bine.
Calauzirea Divina (Dumnezeu) se afla in permanenta in viata noastra, tot timpul. Doar noi suntem cei care ne indepartam de ea si incepem sa mergem pe un drum gresit. Doar atunci cand trecem printr-o suferinta, un disconfort fizic, emotional sau mental atunci suntem pregatiti sa ne aliniem, sa ne intoarcem catre Divin.
Daca invatam sa fim cu Dumnezeu in fiecare clipa, vom invata sa fim cu noi insine.
„Dragostea lui Dumnezeu, inexprimabila si perfecta, isi face drum intr-un suflet pur la fel cum lumina trece printr-un obiect transparent. Cu cat mai multa dragoste afla sufletul, cu atat mai multa daruieste, astfel incat, pe masura ce devenim mai curati si mai deschisi, bucuria dragostei ajunge sa fie tot mai completa.”
 
Un alt aspect important este sa dezvoltam iubirea si acceptarea de Sine. Putem face acest lucru doar atunci cand vom intelege sa ne iubim si sa ne acceptam asa cum suntem, cand vom intelege ca suntem unici si cand nu ne vom mai compara sau incerca sa fim in competitie cu altii. Trebuie sa intelegem ca fiecare are calitatile sau defectele lui si trebuie sa ne iubim exact asa cum suntem.
“Iubirea este un leac miraculos. Iubirea de sine aduce miracole în viaţa noastră”- Louise Hay
“A cunoaşte întreaga lume nu este nimic în comparaţie cu faptul de a cunoaşte misterul interior al fiinţei tale. Însăşi ideea de a compara este în întregime falsă. Fiecare individ este unic, deoarece nu mai există nimeni asemenea lui. Faptul de a compara ar fi fost ceva normal dacă indivizii ar fi fost asemănători. Dar nu sunt. Nici măcar gemenii nu sunt absolut identici. Este imposibil să găseşti o altă fiinţă care să fie exact ca tine. Noi comparăm deci, fiinţe unice şi de aici provin toate problemele” – Osho
Cultivati doar ganduri pozitive, fiti conectati in permanenta la Sursa, la Dumnezeu, iubiti-va si acceptati-va asa cum sunteti, si nu mai lasati sa patrunda in interiorul vostru nicio emotie sau sentiment negativ!
“Ai călătorit din centru către periferie. Acum, este momentul să te întorci în centru. La periferia fiinţei tale, este ego-ul. În Centrul Fiinţei Tale, este Iubirea Divină din care te-ai manifestat. De la iluzie, la adevăr. De la ego, la Suflet. Aceasta-i călătoria. Şi, cum ajungi la Iubire? Prin Iubire” – Catalin Manea
 
Nicoleta Trasca
Bioterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic
Comments for this post are closed.